Дете (7) нацрта цртеж поради кој неговата мајка е уапсена и казнета на доживотен затвор! (Видео)

Аманда Луис (35) е осудена на доживотен затвор за убиство на својата ќерка, а главен сведок беше нејзиниот 7 годишен син А.Ј. Момчето кажа дека неговата мајка ја удавила неговата сестра, а како се случило тоа тој дури и нацрта.

loading...

Кога судијата побара од момчето да опише што точно се случило, момчето рече: “Ова е мојата мама и вака ја уби мојата сестра, ја стави раката на нејзиниото лице да неможе да вика”, покажувајќи во својот цртеж.

Момчето подоцна беше соочено со својата мајка при што введнаш почна да плаче. На судењето сведочеше и мајката на Аманда која тврдеше дека нејзината ќерка ги изгубила нервите со девојчето, кое боледувало од хиперактивност и детско внимание.

И покрај тоа што е осудена за убиство, неговата мајка тврди дека некој го притиснал момчето да даде ваква изјава. Нејзиниот адвокат е убеден дека таа е невина.

Вистина или не, бизарна и страшна ситуација…

loading...