Со овој хороскопски знак е најтешко во љубовна врска

Ако мислите да критикувате или предупредувате, заборавете на тоа. Овој знак не поднесува критики на своја сметка, а во љубовните односи со него е навистина тешко.

Од една страна, луѓето кои се родени во овој знак се посебни и харизматични, но од друга страна очекуваат големо почитување и постојана посветеност.

Поради тоа Овенот се смета за еден од најкомплицираните знаци со кои е тешко да се има долготрајна и квалитетна врска. Кога на ова ќе ја додадете нивната желба да бидат први во се и секогаш да ја имаат контролата во свои раце, ќе се согласите дека незнаете колку можете да издржите со таква личност.

Желбата за контрола кај Овенот се покажува подоцна, кога ќе ја освојат личноста што ја сакаат и кога таа личност ќе се опушти во нивно друштво. Тие се водат по ставот “земи или остави”

Ако се заљубат, Овновите се многу лојални партнери кои во целост и се посветуваат на саканата личност, но само ако таа го исполни целото тоа што се очекува од неа.