10 градови со најголем сообраќаен метеж во 2017 година

10 градови со најголем сообраќаен метеж во 2017 година

Компанијата INRX, лидер во однос на транспортни анализи низ цветот, објави список од 10-те градови со најголем сообраќаен метеж.

Компанијата анализирала 1.360 градови од 38 земји. Според достапните податоци, Соединетите Држави се развиена земја со најголем број на градови во кои има најголем сообраќаен метеж, а овие метежи во САД возачите ги чинеле 305 милијарди долари во 2017 година.

loading...

На листата се наоѓаат десет светски градови со најголем сообраќаен метеж. Американците доминираат, а во првите пет имаат дури три метрополи, додека Атланта и Мајами се во првата десетка.

Кога веќе зборуваме за вкупниот сообраќаен метеж, САД сеуште се далеку пред останатите – Тајланд, Индонезија и Колумбија.

Топ 10 градови со најголем сообраќаен метеж:

Лос Анџелес, САД – 102 часови (број на часови поминати во сообраќаен метеж)
Москва, Русија – 91 часови
Њујорк, САД, SAD – 91 часови
Сао Паоло, Бразил – 86 часови
Сан Франциско, САД – 79 часови
Богота, Колумбија – 75 часови
Лондон, Белика Британија – часови
Атланта, САД – 70 часови
Париз, Франција – 69 часови
Мајами, САД – 64 часови

Земји со најголем сообраќаен метеж на патиштата:

Тајланд
Индонезија
Колумбија
Венецуела
Русија
САД
Бразил
Јужна Африка
Турција
Велика Британија

Извор: dodajgas.mk

loading...