Дали Audi A3 Sportback е само Golf во друго пакување? (Видео)

Audi A3 Sportback , Golf
Дали Audi A3 Sportback е само Golf во друго пакување?

Одговорите ги дава Мет Вотсон од YouTube каналот на Carwow

Дефинитивно е точно дека А3 Sportback и Golf делат иста платформа и многу технологии. Возната динамика е многу слична, сопирачките на двата модели се одлични, а обемот на багажникот е речиси идентичен.

loading...

И моторната гама е многу слична. Базниот агрегат за двата модели е 3-цилиндерски, со волумен од еден литар. Сепак, поголемите разлики се наоѓаат во внатрешноста на двата модели. А3 Sportback има подобра завршна обработка, се користат подобри материјали и има подобар инфо-забавен систем, како и можност за виртуелен кокпит.

Значи, разликите се мали, но се поставува прашањето кој од овие модели има подобар соооднос на вложеното со добиеното…

Извор: dodajgas.mk

loading...