Мајка се откажала од новородено бебе: Го оставила пред болницата, а кога погледнале под прекривката следел шок (видео)

Нема поголема така од таа кога најката ќе го напушти своето новороденче. Нажалост така многу деца завршуваат во домови за деца без родители, најдевајќи се дека некое друго семејство ќе ги посвои.

Секое дете заслужува да порасне во топол дом, со родители кои ќе му пружат љубов и грижа.

Мајката на ова мало момче се откажала од него уште на самиот почеток. Тој е роден без рака и нога, а мајката го отфрлила. Го оставила во една болница во Бразил. Кога докторите и сестрите погледнале под прекривката, виделе дека детето е родено со инвалидитет.

Приказната за него го обиколи светот. Кога за него се дознало, едно семејство од САД се решило да му пружи дом. Малиот Гејб сега има 12 години и се работи сам: јаде, пишува, црта, користи компјутер, а одличен е во актерството и пеењето. Со неговиот оптимизам за животот ги инспирира сите во својата околина.