Проклетиот град во Европа! За 6 години 79 самоубиства

Градчето Бриџенд во Велс е најпроклетиот град во Европа. Ниту самите Велшани немаат образложение зашто е тоа така , но и самите го нарекуваат градот дека е проколнат.

На почетокот од 2007 година се запoчнало од младиот Дејл Крол (18) кој што си го одземал животот т.е се обесил. Веднаш после него на идентичен начин се убил и неговиот другар Дејвид Дилинг (20) кој што се обесил пред црквата, а неколку месеци подоцна и 20 годишниот Том Дејвис на идентичен начин си го одземал животот.

Според статистиките во периодот од 2007 до 2009 година во ова мало градче животот со бесење си го одземале 25 лица.

Од 2012 година досега во ова мало градче животот си го одземале 79 лица и тоа се се на возраст од 17 до 41 година.

Локалните жители ги криват медиумите дека пренесуваат лоша слика за градот Бриџенд, па дури поднеле и официјално барање до медиумите да не објавуваат вести за Бриџенд.

Помеѓу мештаните се шпекулира дека станува збор за некој вид на секта, но засега никој неможе да го потврди ова иако има гласини дека младите лица преку помош на социјалните места се договараат кој каде и на каков начин треба да се самоубие – пренесува британскиот портал The Sun.