Шокантни фотографии од бебе кое лежи голо и беспомошно на скали, а никој не го ни приметува! (Фото)

Шокантни фотографии од бебе кое лежи голо и беспомошно на скали, а никој не го ни приметува! (Фото)

Повредено бебе лежи само, напуштено и голо на валканите скали под подвозник на градското собрание во Манила. Луѓето поминуваат покрај бебето како да се глуви, неми и слепи.

Овие шокантни фотографии се направени од A.J. Laberinto од Манила во Мај 2014 година, но сепак испраќаат морници низ грбот. Фотографиите покажуваат дека срцата на луѓето не се ни помрдна, никој не се загрижи – ниту еден од овие граѓани не пружи рака за помош, ниту пак, се загрижиле дали воопшто е живо бебето.

Ова буквално е бездушно…

Никој не застана…

Некои само “погледнаа” кон бебето …

Дали е ова човечко однесување?

Loading...