Авиокомпанија дели бесплатни карти за деца, а потребно е да исполните само 3 услови

Авиокомпанија дели бесплатни карти за деца, а потребно е да исполните само 3 услови

Оваа вест израдува многу родители

Замислете дека сакате да имате семеен одмор, но имате проблеми со буџетот и некој ви кажува – за децата, патот е бесплатен. Тоа е токму она што скандинавската авиокомпанија одлучи да направи, така што децата во нивните авиони ќе можат да се возат бесплатно оваа година. Сепак, постојат три услови кои мора да се исполнат.

1. Scandinavian Airlines објави дека само деца под 11 години ќе имаат право бесплатно да летаат со нивните авиони. Сепак, постои и чекање, бидејќи и покрај тоа што самата картичка е бесплатна, сепак е неопходно да се платат за други услуги во авионот.

2. Исто така, оваа понуда важи само за деца кои патуваат со возрасни токму во Скандинавија, бидејќи авиокомпанијата има за цел да привлече што е можно повеќе туристи во овој дел од Европа.

3. Лоша вест е дека оваа акција важи само за патници од САД, а идејата е да се соберат што е можно повеќе луѓе во Скандинавија, па затоа авионските билети за деца нема да се наплаќаат.

Но, и покрај тоа, нема потреба да се сомневаме дека многу Американци ќе ја користат оваа акција, особено поради тоа што се однесуваат на летови од Бостон, Мајами, Вашингтон, Сан Франциско и Лос Анџелес до нордиските земји.

Се надеваме дека некој ќе ја преземе оваа акција во нашата близина, така што нашите најмлади луѓе ќе се чувствуваат слободни да патуваат.