Докторите ја советувале да абортира, но одбила. Еве како изгледа нејзиниот син денес! (Фото)

Сара Хелер и нејзиниот партнер Крис Ејдам во 24-тата недела од бременоста дознале лоши вести, нивниот син ќе се роди со тешка дефомација.

Ултразвукот покажал дека момчето ќе биде родено со расечена уста и непца, а поради тоа ќе има и други здравствени проблеми, па ја советувале да абортира.

Happy #smileversary to my baby boy!

A post shared by Sara Heller (@saheller) on

Сепак Сара и нејзиниот сопруг одлучиле дека сакаат да го задржат детето.

Малиот Броди е роден со ретка појава на избришан хромозом 9 на кој му недостасува генести код, поради што во иднина најверојатно ќе страда од интелектуални и телесни потешкотии.

После неговото раѓање, одлучиле гордо да ги објават неговите фотографии на друштвените мрежи за луѓето да го прифатат и да го разберат.

После неколку месеци на момчето му е направена операција на лицето и денес изгледа нормално, а лузните скоро и не се гледаат.

“Ова искуство ни покажа колку е силно општеството. Ни се јавуваа луѓе од целата држава, ни праќаа пари и ни ја нудеа нивната помош” кажува мајката Сара.