Мислеа дека Титаник е неуништлив: Ова се последните видеа на патниците пред трагедијата! (Фото + Видео)

Мислеа дека Титаник е неуништлив: Ова се последните видеа на патниците пред трагедијата! (Фото + Видео)

Трагичната приказна за “неуништивиот” Титаник, кој потона по судир со леден брег, иако досега е прикажан во многу филмови, книги и документарци, продолжува да ги фасцинира луѓето.

Ова се некои од шокантните последни фотографии на кои или преживеани или оние кои биле сведоци на трагедијата, и одамна биле скриени од јавноста за да не ги вознемират членовите на семејствата на жртвите.

Меѓу нив се и оригиналната фотографија од ледениот брег направена од патник, кој се верува дека ја предизвикал трагедијата на Титаник. Исто така постои и фотографија на замрзнатото море што на екипажот, сепак, не се грижеше премногу, бидејќи тие беа убедени дека бродот бил неуништлив.

Оваа фотографија беше направена на денот на трагедијата и ги прикажува богатите патници како уживаат на палубата.

Овде се покажува целиот ужас и хаос што преовладуваше кога бродот почна да тоне дури и пред да сфатат дека нема доволно бродови за спасување.

“Колапсибл А” беше последниот чамец што го напушти Титаник, а тој всушност не беше спуштен од бродот, туки беше фрлен во паника и хаос кога бродот “се преполови” и почна да потонува вертикално. Во него успеале да се качат само три лица. Сепак, бродот беше најден само по еден месец со распаднати тела на луѓе кои умреле од глад и студ.

Овие две деца го преживеаа бродоломот, но нивните родители, за жал не.

Loading...