На фармата пронашле огромно јајце: Кога го скршиле неможеле да поверуваат што има внатре (фото)

Произведувачот на јајца, Скот Стокман од Австралија, на својата фарма пронашол нешто сосема необично.

Тој пронашол јајце од кокошка кое е три пати поголемо од просечните, а големината ги изненадила и вработените.

Јајцето било тешко дури 176 грама, дури три пати потешко од просечното јајце, но причината што тие биле изненадени не е само големината, туку и тоа што се наоѓале во него кога го скршиле. Всушност во него имало друго, помало јајце.

“Тоа е чудо на природата и многу ретко може да се најде јајце во јајце” кажал Стокман.

Loading...