Нахранил деца бездомници во ресторан, а сметката го оставила без зборови!

бездомници
Нахранил деца бездомници во ресторан, а сметката го оставила без зборови!

Оваа емотивна приказна ни доаѓа од Индија, од хотелот Сабрина во градот Малапурам.

Акилеш Кумар седел покрај прозорот во хотелот Сабрина, а додека го јадел својот скап оброк, видел слабо и изгладнето дете како стои на улица.

loading...

Акилеш му дал сигнал на детето да дојде во ресторанот. По неколку минути, детето влегло во ресторанот заедно со својата сестра која ја држел за рака.

Тој сакал да ги праша дали сакаат да јадат, а ти срамежливо покажале во неговата чинија и му кажале дека сакаат да го јадат истото јадење што го јаде и тој.

Кога завршиле со јадење, Кумар го повикал келнерот за да му донесе сметка и да плати…

Но, кога келнерот ја донел сметката Кумар останал без текс кога видел што пишува на сметката. Таму стоела една голема нула, а одоздола пишувало; Не постои каса која би можела да наплати толку голема хуманост. Ви посакуваме се најдобро“…

Многу емотивен гест кој покажува дека постојат хумани луѓе на овој свет.

loading...