Ракометар станал рагбистка (Видео)

Поранешниот репрезентативен ракометар на Австралија – Кејлум Монси неговата кариера во спортот ќе ја продолжи како рагбистка. Токму така прочитавте како рагбистка, бидејќи Монси го сменил полот и станал Хана.

Пред 4 години Монси започнал со трансформација на полот и со тек на време станал Хана. Австралискиот рамоетен сојуз не му дал дозвола на Монси т.е на Хана да игра во женските ракометни екипи, па затоа Хана решила да почне да тренира рагби.

loading...

 

Преседателот на рагби лигата во Австралија заедно со советот и дозволиле на Хана да настапува во рагби екипите, па моментално Хана ќе настапува на шампионатот во сојузната држава Викторија.

loading...