Звукот кој го испушта е лековит: Еве што се случува со вашето тело кога мачка ќе ви легне на стомак!

Познато е дека мачките предат кога се среќни и задоволни. Звукот кој се ослободува при предење е поставен на фреквенција од околу 15 до 25 Хз, а научните студии потврдија дека овој звук може позитивно да влијае на здравјето на луѓето.

Еве што се прави предењето на мачките за здравјето на луѓето:

1. Благодарение на ниската фреквенција на предењето на начката, кога таа ќе легне на вашиот стомак доаѓа до опуштање на умот и телото.

2. Со преносот на фреквенцијата на предење на човековото тело се намалува хормонот на стрес и личноста е посреќна и поздрава.

3. Истражувањата покажале дека кога мачката преде доаѓа до побрзо зараснување на пукнатите коски. Трикот е во тоа пто вибрациите на фреквенција од 25 до 50 Hz го забрзува зараснувањето на коските на човекот.

4. Мачката која преде на вашиот стомак може да го намали крвниот притисок.

5. Научните студии покажале дека сопствениците на мачки имаат 40% помал ризик од срцев удар.

6. Вибрацијата која ја поттикнува со предење ја забрзува циркулацијата и така може да ги намали отоците или елиминира инфекциите од човековото тело.

7. Може да откријат болест, а вие да не сте свесни за неа. После неколку истражувања, експертите дошле до заклучок дека предењето на мачките се разликува во моментот на уживање и моментот на предупредување за одредени болести кај човекот. Ако забележите дека во последниот период мачката преде различно, посветете внимание што се случува со вашето тело. Неможе да наштети.

 

Loading...