Чола откри кои се познатите Јасмина, Емили, Рушка и Кристина од неговите песни

Чола откри кои се познатите Јасмина, Емили, Рушка и Кристина од неговите песни

Многу од песните на славниот поп пејач Здравко Чолиќ често се именувани по женски имиња.

Низ цела Југславија се пееја песните, за Емина, Рушка, Есма, Анџела, Милена,Кристина па Чола конечно отркива дали спомантите дами се од „реалниот живот“.

loading...

– Ниту една песна не е за реална жнеа, освен Кристина, открива Чола, а потоа објасни за која Кристина станува збор.

– Корнелија Ковач ја посвети песната на својата ќерка – истакна Чолиќ. Станува збор за познатата кантавторка Кристина Ковач која со сестра и Александра некогаш беа дел од составот К2.

Кристина со години е во продуценските води , а прави композиции за странскиот пазар.

loading...