“Дубиоза Колектив” спремија документарен филм: Филм за деца и возрасни

"Дубиоза Колектив" спремија документарен филм: Филм за деца и возрасни

Според членовите на бендот, филмот е делумно директно поврзан со создавањето и снимањето на новиот албум, наречен “Песни за деца и возрасни”, па затоа беше логично дека филмот ќе биде наречен “Филм за деца и возрасни“.

Бендот Дубиоза Колектив ќе одржи концерт на 30-ти јуни во Ташмајдан, а дотогаш фановите можат да го гледаат документарецот “Филм за деца и возрасни”.

loading...

– Сите мислат дека снимањето на албумот е романтичен потфат во кој нашата муза тивко ни шепнува слатка инспирација од која се раѓаат нови дела, но вистината е малку поинаква … – реченицата е дека Бранo Јакубовиќ ги претставува гледачите во првата документарна приказна на Дубиоза Колектив.

Според членовите на бендот, филмот е делумно директно поврзан со создавањето и снимањето на новиот албум, наречен “Песни за деца и возрасни”, па затоа беше логично дека филмот ќе биде наречен “Филм за деца и возрасни”.

loading...