МОРА НА СУД: Ријана обвинета за КРАЖБА!

МОРА НА СУД: Ријана обвинета за КРАЖБА!

Колекцијата Fenty PUMA на Ријана, наводно, е под лупа за копирање на логото на модниот бренд наречен Freedom United. Брендот, кој има за цел да се справи со гладот во светот со донирање на 10 проценти од продажбата на Freedom United Foundation, се закани дека ќе го тужи спортскиот гигант поради употребата на логото “F.U.” во текот на колекцијата на Ријана, како што е наведено во Teen Vogue.

Иако во случајот на Ријана, кратенката “F.U.” се залага за нејзината линија на производи на Fenty University, Freedom United очигледно има авторски права за иницијалите и испрати до PUMA писмо за прекин. Покрај тоа, брендот, наводно, побарал од PUMA да прекине со производство на сите брендирани производи “F.U.”, како и да побара тие да имаат целосна сметка за приходите заработени преку продажба на тие предмети.

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Ријана и PUMA одговориле дека немало никакво прекршување поради логоата кои се појавуваат во ралични фонтови и дека иницијалите “F.U.” не се уникатни. И покрај ова, Freedom United продолжува со тужбата.

came thru drippin’

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

 

Loading...