Олимпискиот тим на Северна Кореја одби да примат Самсунг Галакси Ноте 8 телефони

Photo: Cnet.com

Интернационалниот олимписки комитет решил на сите учесници на олимпијадата која што се одржува во Јужна Кореја да им поклони по еден нов Самсунг Галаски Ноте 8 телефон. Затоа како што знаеме Јужна Кореја е домот на Самсунг.

Photo: Cnet.com

Сепак поради санкциите од Обединетите нации две од државите не смееле да ги добијат телефоните, а тоа се Северна Кореја и Индија. Олимпискиот тим на Индија решиле д аподнесат жалба против одлуката и ги добиле телефоните, а олимпискиот тим на Северна Кореја воопшто не ни сакале да добијат телефони.

Photo: Cnet.com
loading...

Како што се наведува во соопштението Севернокорејците не сакале да ги земат телефоните поради тоа што било договорено пред да се вратат назад во Северна Кореја да мора да ги вратат назад т.е нема да смеат да ги внесат во нивната држава.

Мора да напоменеме дека овој Самсунг бил специјално дизајниран за олимпијадата т.е тој е Limited Edition.

 

loading...