Услови за користење и приватност

Svastarnik.mk e забавен портал кој на своите корисници им обезбедува пристап до информации објавени на страната. Со самата посета на svastarnik.mk (во понатамошниот текст Сваштарник) корисниците пи прифаќаат условите за користење.

Сваштарник го задржува правото за промена на условите на користење и затоа ве молиме за редовно да се информирате.

УСЛОВИ НА КОРИСТЕЊЕ

– Сваштарник не врши превземање на содржини од македонските портали (со исклучок на случаите кога има претходно склучен договор со некој портал)

– Содржината на Сваштарник е од забавен и информативен карактер и сите информации кои се објавени веќе постојат на интернет и може да се користат за лично информирање.

– Дозволено е копирање на информациите само до 30% од текстот при што задолжително се става линк кој води до статијата на Сваштарник. Единствен исклучок се прави доколку е направен претходен договор со некој од уредниците на Сваштаник.

– Сваштарник не презвема никаква одговорност за објавените информации, за нивната точност и веродостојност и за штетите кои може да настанат од користењето на тие информации

– На Сваштарник се наоѓаат рекламни зони и Сваштарник не превзема одговорност за несакани ефекти и штети кои може да настанат од рекламите, како и за точноста и веродостојноста на истите

ПРИВАТНОСТ

– Сваштарник не врши прибирање на личните податоци на своите посетители.

– Колачињата (cookies) се наоѓаат во вашиот компјутер и можете да ги избришете во секое време.

– IP адресите се користат единствено за броење на посетеноста на порталот

– E-mail адресите кои ги даваат корисниците при контактирање се користат единствено за давање одговор на поставените прашања.