Женски портрети инспирирани од природата (фото)

Photo: Pinterest/Instagram

Уметникот Брајан Кирхагис или познат како BK The Artist одлучил неговата нова колекција да ја посвети на “мајката природа”. Во своите уметнички дела кои што се изложени во треасон глаеријата во Сиетл, тој ги прикажал надреалните портрети на жени инспириран од природата.

Сите слики на жени буквално се насликани во вид на зеленило, цвеќиња и листови од природата.

Photo: Pinterest/Instagram
Photo: Pinterest/Instagram
Photo: Pinterest/Instagram
loading...

Жените од колекцијата на Брајан можете да приметите дека истовремено емитуваат сила и спокојство.

Photo: Pinterest/Instagram
Photo: Pinterest/Instagram
Photo: Pinterest/Instagram
Photo: Pinterest/Instagram
Photo: Pinterest/Instagram
Photo: Pinterest/Instagram

 

loading...