Тест со бои кој прецизно открива колку е развиен вашиот мозок

Постојат три вида на старост. Хронолошката старост се годините кои сте ги преживеале, биолошката старост е состојбата на вашиот организам, а психичката старост е староста на вашиот мозок. Статистички, сите три вида на старост се разликуваат кај секоја личност.

Ние ви подготвивме тест кој ќе ви помогне да ја одредите вашата психичка старост. Одговорете на прашањата, видете колку поени носат одговорите и соберете ги тие поени. Видете го вашиот резултат.

1. Која боја е доминантна на сликата?

A = 4 ; B = 5 ; C = 1 ; D = 2 ; E = 3

2. Изберете една нијанса од розевата боја

A = 3 ; B = 2 ; C = 1 ; D = 5 ; E = 4

3. Дали оваа фотографија е црно-бела?

A = 5 ; B = 0

4. Кое зајдисонце најмногу ви се допаѓа?

A = 3 ; B = 2 ; C = 4 ; D = 1

5. Изберете нијанса на сина боја

A = 2 ; B = 4 ; C = 3 ; D = 5 ; E = 1

6. Која боја прво ја забележавте?

A = 1 ; B = 4 ; C = 5 ; D = 3 ; E = 2

7. Изберете боја

A = 2 ; B = 4 ; C = 5 ; D = 1 ; E = 6 ; F = 3

8. Која боја е највпечатлива?

A = 4 ; B = 2 ; C = 1 ; D = 5 ; E = 3

Соберете ги поените и погледнете го својот резултат.

7-12 поени

Вие имате под 20 години. Во срцето вие сте безгрижен тинцејџер, без разлика на тоа колкава е вашата хронолошка старост.

13-20 поени

Вие имате 20-29 години. Вие сте активни, креативни и полни со живот, но можете себе си да се наречете возрасни.

21-28 поени

Вие имате 30-39 години. Сеуште сте активни и љубопитни кога се во прашање новите работи, но одговорни сте и многу размислувате

29-35 поени

Вие имате 40-49 години. Како зрели и искусни овие луѓе знаат како да го живеат животот.

36-40 годиини

Вие имате преку 50 години. Вие сте мудра и смирена личност која го запознала животот и цената за удобноста