Бремена и изневерена: Наместо да го мрази поранешниот, таа му е благодарна, а еве зашто…

Кога дознала дека нејзиниот сопруг ја изневерува, поминала низ вистински пекол, а потоа се случил пресврт.

Убава и згодна, но и благодарана и тоа на својот сопруг кој ја изневерувал додека била бремена.

Ова е нејзината приказна која ја дели со сите:

Две години бев во брак кога дознав дека мојот сопруг веќе неколку месеци ме изневерува. Тоа беше точно пред раѓањето на нашата ќерка, кога дознав за неговата врска со друга жена. И верувале или не, јас денес сум му бескрајно благодарна поради лична причина.

Изневерувањето, аферата која трае долго време е нешто најлошо што може да се случи во бракот. И во првиот момент доживеав шок, кога дознав дека мојот сопруг со месеци ме изневерува со друга жена. А ние штотуку ставаме родители, после две години во брак. Вистински пекол.

За да отиде во прегратките на друга жена, сопугот во најчувствителниот период на бременоста, но и во најчувствителниот период по раѓањето на нашата ќерка, ме остави сама. Стануваше очигледно дека нешто не е како што треба, ми призна дека една година по венчавката ги изгубил сите чувства кон мене.

Тоа беше тежок удар за мене. Си ги спакував работите, го земав девојчето и се преселив кај моите родители. После една година се разведовме. Тоа што треба да биде кошмар, за мене беше најдоброто нешто што ми се случило!

На него сум му благодарна за три работи:

1. Затоа што ја натера да стане личност каква што одсекогаш сакала да биде

2. Затоа што и покажал дека е борбена и дека никогаш нема да се предаде.

3. И најмногу затоа што и дозволил да стане таква личност пред нејзината ќерка да ја запознае.

Тоа што го доживеала го кажала јавно за да им покаже на другите жени дека не треба да се разочаруваат, дека се има свои добри причини. Тоа што е важно е да не се претворите во жртва.

Од се треба да се пронајде позитивното, дури случувања како ова имаат добри страни. Тоа е единственото што е важно

Loading...