4 причини поради кои што пенисот може да Ви се намали

Можеби звучи непријатно за мажите, но сепак некои работи влијаат лошо врз големината на пенисот т.е постојат неколку причини поради кои пенисот може да се намали дури и до 3 цм.

Според статистиката просечната големина на машкиот полов орган е 13,12 цм должина.

loading...

Сепак ова се 4 причини поради кои пенисот се намалува.

1. Пушење

Некои од токсините во цигарите можат да ги оштетат крвните садови во пенисот,а со самото тоа се намалува и должината на машкиот полов орган. Сепак тоа не се единствените лоши вести, пушењето исто така може да доведе да имате проблем со ерекција.

2. Медикаменти

Апчињата кои што ги користат мажите кои што имаат проблем со простатата, може да доведат до намалување на пенисот. Покрај овие апчиња исто така и апчињата кои што се антидепресиви може да имаат исти несакани едефкти т.е намалување на должината.

3. Стареење

Ова веќе можеби Ви е познато. Со самото стареење машкиот полов орган се намалува, а тоа е поради тоа што самите вени не носат доволно крв во пенисот.

Photo Mirror

4. Операција на простата

Околу 70% од пациентите кои што ја оперирале простатата имале проблеми со намалување на големината на пенисот. Докторите сеуште неможат да објаснат зашто е тоа така.

 

loading...