Читањето книги може да Ви помогне во пронаоѓање на љубов

Photo: Pixabay.com

Книгите можат да имаат значително влијание врз вашиот љубовен живот, затоа што на социјалните мрежи доколку напишете како хоби дека сакате да читате книги Вие ќе бидете попривлечно лице, ова е заклучено на страницата за онлајн состаноци eHarmony.

Photo: Pixabay.com

Според нивните податоци, мажите кои велат дека сакаат да читаат книги добиваат 19 проценти повеќе пораки, а жените три проценти. Исто така, се наведува дека љубителите на книги се поинтересни, како и тоа дека полесно се поврзуваат со другите.

loading...

Податоците покажуваат дека читањето на Библијата не е пожелно, а жените кои ја читале “50 нијанси сиво” добиваат 15% помал број на пораки, а мажите кои што ја читале Хари Потер изгубиле 55% од популарноста.

loading...