Што прво забележуваат мажите кај жената што им се допаѓа

Привлечноста е индивидуална работа, но постојат одредени “точки” на женското тело кои веднаш будат интерес кај мажите

Анкетата која е спробедена на 5000 мажи, во која испитаниците морале да одговорат на прашањето “Што прво забележуваат кај жената која физички ги привлекува”, дала интересни резултати.

Иако сите ќе помислат дека кај мажите на прво место се градите и задникот. одговорите го покажуваат спротивното.

На првото место се нашле женските очи, односно поглед, а на второто нејзината насмевка.

Ова е целата листа на “точки” кои мажите ги забележуваат по редослед

1. Очи
2. Насмевка
3. Гради
4. Коса
5. Волумен (килажа)
6. Нозе
7. Стил
8. Задник
9. Висина
10. Кожа