Што е поважно за слабеењето – вежбање или исхрана?

Диета 1000
Диета 1000

Вечна дилема околу слабеењето е тоа дали е побитно да внимавате на исхраната или пак да вежбате повеќе. Конечно и на тоа прашање добивме одговор.

Исхраната која што е со мал број на јаглехидрати е одличен сојузник во губење на килограмите – оние кои што биле на оваа исхрана изгубиле до 5кг повеќе за исто време на диета.

loading...

Вежбањето е дел од секое слабеење, но и рутина на одржување на телото. Сепак доколку мислите дека само со вежбање можете да ослабете, Вие се лажете себеси.

Рецепт кој топи килограми на критичните места – Стопете се пред празниците

За секое слабеење многу е поважна храната отколку вежбањето.

Научниците од Харвард во едно истражување покажале дека диетите во кои што се внесуваат мал број на јаглехидрати се најдобри диети и даваат многу поголеми резултати од останатите диети.

За да започнете да слабеете најпрво што треба да направите е од Вашата исхрана да го исфрлите лебот и наместо обично масло за јадење да користите маслиново масло.

loading...