ОДГОВОР НА ВЕЧНОТО ПРАШАЊЕ: Еве зошто и кога бебињата удираат од стомакот!

Кога ќе прашате бремени жени зошто бебињата го прават тоа, тие ќе одговорат дека бебињата само се обидуваат да ги прегрнат одвнатре. Секоја мала активност ќе ве поттикне да прашате што се обидуваат да направат. А еве го и одговорот.

Ударот укажува на правилното здравје на бебето, неговиот развој и активност

Бебето веднаш реагира на промени во околината, особено кога слуша некои надворешни звуци

Кога лежите на левата страна, ударот на бебето се зголемува, бидејќи се зголемува доводот на крв во фетусот

Мајките може да очекуваат повеќе удари по оброкот

Бебето започнува да шутира кога ќе заврши деветата недела во стомакот

Помал број на удари може да укаже на лошото здравје на вашето бебе и недоволното количество кислород

Ако бројот на удари е намален по 36 недели, тогаш тоа е нормално

Удари се случуваат и кога бебето чувствува во каква средина сте

Намалени удари не секогаш значат дека нешто не е во ред, затоа што може да се одмара во цревата околу 40-50 минути

На првата бременост, ударите се јавуваат помеѓу 16 и 25-та недела од бременоста, а во втората бременост дури во 25-та недела

Loading...