Пар изгуби преку 250 кг и ги споредија старите и новите фотографии!

Пар изгуби преку 250 кг и ги споредија старите и новите фотографии!

Секоја нова година им дава можност на луѓето да почнат повторно и се надеваат на подобри промени. Сите ние правиме долги списоци на одлуки и се трудиме да ги исполниме сите тие одлуки.

Сепак, некои луѓе ги забораваат своите цели во рок од неколку дена, но оние што се придржуваат кон нив обично прават неверојатни промени во животот. Да се направи она што овој пар го направи е навистина невозможно, но тие успеаа.

На Нова Година 2016 година, 25-годишнната Лекси и нејзиниот сопруг, Дани Рид, одлучија да ги трансформираат нивните тела.

Лекси тежеше 190 кг, додека нејзиниот сопруг се бореше со 160 и тогаш сфатија дека нивните животи се во опасност. Тие имаат свое семејство и секогаш сакаат да бидат здрави, но нивната тежина ги ослабна нивните способности.

По 7 годишно запознавање, парот од Индијана се вечаше во октомври 2015 година.

Додека живееа заедно, обично времето им поминувало во јадење дома пред телевизорот. Разговараа за деца во иднина, но Лекси знаеше дека неможе да биде мајка, не во ваква ситуација со оваа килажа. Тоа беше и главната причина, главната мотивација да започнат со изненадувачка трансформација.

Поврзување удобно со непријатно

Првиот месец, најдобриот пријател на Лекси, ги натера да не прават исклучоци и да тренираат 5 пати неделно. Напуштањето на брза храна беше најсложената задача за нив.

Физичкиот аспект на тренингот

Вие не мора да бидете во салата цело време за да губите телесната тежина. Кога започнала Лекси, таа можела да помине само 30 минути на траката за трчање, додека нејзините зглобови не попуштеле.

Упорност

Лекси вели дека нејзиното вежбање го третирала како деловен состанок, оној кој не смее никогаш да го пропушти. Тие двајцата си беа одлична подршка.

Loading...