7 чудни места кои навистина постојат (Фото)

7 чудни места кои навистина постојат

Нашиот свет е неверојатен и луд. Во еден момент гледате нешто што ве фасцинира, а другиот момент обратно од тоа. Нашиот живот е премногу краток за да ги истражиме сите луди и инспиративни места во светот. Ние ви пренесуваме 7 неверојатни работи што треба да ги вклучите во вашата листа “Морам да видам”. Да започнеме…

Подводен водопад Маурициус

7 чудни места кои навистина постојат
loading...

Подводниот водопад во Маурициус е неверојатен и страшен во исто време. Оваа земја изгледа како бајка. Поради поместувањето на песокот има флуктуација во бојата на водата, па изгледа како водата да оди негде. Дури и од сателит, изгледа реално.

Светлечки бранови – Малдиви

Дали сте ја виделе оваа блескава плажа во Малдиви? Брановите емитираат светлина подолга од планктоните. Посетете го ова место и одморете ги очите.

Шоуто на сината плима – Сан Диего

Ова шоу е во Сан Диего и навистина вреди да се посети. Плитопланктонот прави таква глетка, ги трансформира брановите во електрична сина боја. Најдете го најубавото место на плажата и уживајте во неа. Изгледа нереално.

Миграција на црвени ракови – Божиќен остров

Тука, на убавата плажа во близина на Австралија и Индонезија на Божиќниот остров има што да се види. Во октомври и ноември откако ќе излезат јајцата во морето, милиони ракови мигрираат. Едно од најпознатите места во светот.

Вулканска Молња – Исланд

Овој феномен е предизвикан од интеракцијата на пониските и нормалните облаци и наелектризираните честички. Сцената е драматична.

Timelapse Calbuco – Чиле

Чудесната и фасцинантна слика на овој вулкан беше вирална во 2015 година. Вулканот фрлаше чад висок 33 000 стапки (10 километри).

Вратата на пеколот – Туркменистан

Пустината Каракум во Туркменистан има кретер со големина на фудбалски терен и трае веќе 50 години. Познат е како “Darwaza Gas Crater”.

 

loading...