Малдиви – eдно од најубавите места на светот

Малдиви - eдно од најубавите места на светот

Малдиви или официјално Република Малдиви, е островска држава во Индискиот Океан, југозапано од Индискиот Полуостров.

Таа се состои од околу 1200 острови, групирани во 26 атоли, од кои околу 200 се населени, а 80 се користат само за туризам.

loading...

Официјалната религија е Исламот. Економијата е базирана врз туризмот и рибарството.

Во декември 2004 година Малдиви претрпеа значителна штета од цунамито во Индискиот Океан.

Но тоа не влијаеше за убавините на Малдивите да се променат.

Погледнете го овој РАЈ!

 

loading...