Лековите не ви се потребни повеќе: Еве како по природен пат да ги излечите сите видови на главоболка

Кога имате главоболка, а таблетите не ви се при рака, мислите дека ви нема спас. Меѓутоа постои научно докажан и природен начин како да ги излечите сите видови на главоболка. Ви покажуваме техника која ќе ви помогне да го решите овој проблем лесно и ефикасно.

Прво завземете удобна положба и опуштете се. Масажата не одзима многу време, во просек од 30 секунди до 1 минути. Еве кои точки треба да ги масирате во зависност од главоболката која ја чувствувате.

Точката Јингтанг или точката на третото око се наоѓа меѓу веѓите, на местото каде што коренот на носот се спојува со челото. Оваа точка е одговорна за отстранување на болката во очите.

Јинтанг точка

Овие две симетрични точки (Зан жу точка) се наоѓаат на самиот почеток на веѓите. Масирајте го овој дел и зголемете ја острината на видот, а со тоа ќе ви престане течењето на носот. Масирајте 1 минута со кружни движења.

Зан жу точка

Овие точки (Јингсијанг точки) се наоѓаат на двете страни од ноздрите и во линија со очите. За да ги пронајдете, допрете ги дупчињата на дното од образот. Ќе ви помогнат да ги одзатнете синусите, да ја намалите главоболката и забоболката и да го отстраните стресот.

Јингсијанг точка

Оваа точка (Тиан жу точка) се наоѓа на средината од задниот дел на главата, помеѓу ушите и почетокот на рбетот. Масирањето на оваа точка помага да се намали болката во очите и ушите, силните главоболки и мигрени.

Тиан жу точка

Шуаи гу точката се наѓа на 2-3 сантиметри од почетокот на косата, над учите. Со притискање на овој дел ја отстранувате болката темпоралниот лобус и заморот на очите.

Шуаи гу точка

Овие симетрични (Хе гу) точки се наоѓаат помеѓу палецот и показалецот. Кога ќе ги притиснете ќе ви се намали болката, забоболката и вкочанетоста на мускулите на вратот.

Хе гу

Нежно масирајте го пределот со круќни движења. Обично главоболката исчезнува во текот на масажата или 5-10 минути после неа.

Еден од најчестите причини за главоболка е дехидрација. Тоа може лесно да го решите. Кога ќе ги почуствувате првите знаци на главоболка напијте се чаша вода и после тоа продолжете по малку да пиете во текот на денот.

Лимонот е многу ефекасна и силна состојка за лечење на главоболката, бидејќи освежува и е многу лековит. Исцедете пола лимон и измешајте го со топла вода. Друга можност е од кората од лимонот да направите паста и да ја нанесете на местото каде што чувствувате болка.

Loading...