Нема да бидете болни во наредните 5 години: Со овие две состојки вашиот организам ќе се препороди

Овој чудесен природен лек ја ублажува остеопорозата, а тие кои го користеле кажуваат дека после неговата употреба не чувствувале никакви болки во наредните неколку години.

Тоа е мешавина за масажа која се подготвува од нерафинирано растително масло и сол. За лековитата мешавина потребни ви се 10 лажици сол и 20 лажици масно (маслонови или сончогледово)

Подготовка:

Измешајте ги маслото и солта во стаклено шише. Затворете го шишето. После неколку дена ќе добиете светла смеса.

Употреба:

Секој ден треба да се мачката со смесата со енергични движења на болното место.

На почетокот масирајте по 2-3 минути и секој нареден ден продолжувајте ја масажата за 2-3 минути, се додека не стигнете 20 минути. По завршување на масажата, местото избришете го мокар и топол пешкир.

Можно е за време на масажата да дојде до мала иритација, па поради тоа после масажата избришете ја кожата со сува крпа и ставете бебешка пудра.

После 10 дневниот третман, циркулацијата на крвта се подобрува, а коскеното ткиво се обновува. После само 8-10 третмани ќе почувствувате големи промени.

Ако го масирате вратот, поради протокот на крв во вратниот дел, главоболките исчезнуваат, а видот се подобрува. Ова е поврзано со фактот што телото се ослободува од токсините, а тоа придонесува за нормализирање на организмот.

За време на процесот на чистење, може да почувствувате поспаност или вртоглавица, но тоа не се случува често.