Ова семејство заедно вежбаше 6 месеци и еве како тие денес изгледаат! (Фото)

Ова семејство заедно вежбаше 6 месеци и еве како тие денес изгледаат! (Фото)

Секоја година си ветувате самите себе си дека помалку ќе јадете, а повеќе ќе вежбате, за да ја намалите телесната тежина. Ова всушност ви е една од омилените новогдогишни одлуки. Но, некаде по тој пат го губите фокусот и не успевате да ослабете. Ако ви е потребна инспирација, приказната за ова кинеско семејство сигурно ќе ве натера на промена. Џес и целото негово семејство покажаа неверојатна волја и посветеност, а резултатите од нивната трансформација редовно се објавуваат на Инстаграм.

Кога Џес и неговото семејство решија да ослабат пред шест месеци, немаа идеја што да очекуваат.

Овој 31-годишен фотограф одлучи да го документира патувањето на неговото семејство, и во рок од 6 месеци тие не само што ја изгубија тежината, туку и добија нов член на семејството.

Ова семејство докажа дека сè може да се оствари, ако целосно се посветите и вложите труд во сето тоа.

Џес ја доби идејата кога мајка му му кажа дека ќе се пресели привремено за да и помогне на неговата бремена жена за време на бременоста и по раѓањето на бебето. Се разбрира, Џес го поканил и неговиот татко да се всели. И таткото и Џес станаа потполно фит.

Таткото на Џес многу пиел, поради што имал и пивски стомак, а неговиот син навистина сакал да му помогне во врска со тоа.

Тој дизајнираше програма за губење на тежината која ќе им помогне на сите членови на неговото семејство, бидејќи, како што можете да видите од фотографиите, семејство кое се придржува еден кон друг и се сака меѓусебно, дефинитивно може да победи во борбата против дебелината.

Покрај сериозните тренинзи, семејството мораше да ја промени исхраната

Шведската маса е вообичаена во некои азиски култури, така што секогаш имаа можност да избираат здрави опции кога станува збор за храна, така што тие го направија тоа.

Само здравата исхрана не беше доволна за да се добие изглед кој очајно го посакуваа

Исто така, мораа да согоруваат калории, па затоа семејството започна да вежба во теретана. Мажите работеа тренинзи со тежини, кои ја поправија нивната мускулатура и физичкиот изглед. Нивните пивски стомаци исчезнаа.

Освен што станаа фит, одењето на фитнес ги зближи дополнително

Нивната посветеност кон вежбањето довела до формирање на бицепсот, тврд стомак и дефиниран стомак кај мајката на Џес. Нивните тела многу се сменија, како и лицата кои ја изгубиле брадата и сега имаат дефинирани линии.

На секои 10 дена, Џес и неговото семејство ги снимаат резултатите преку фотографии

На овој начин, Џес и неговите следбеници на Инстаграм можат да видат колку нивните тела се подобриле со вежбање и здрава исхрана. За 6 месеци, повеќе од очигледно е дека успеале во својата мисија!

Таткото на Џес е многу посреќен и посигурен во себе, бидејќи тој се грижи за неговото тело

Сигурни сме сега кога ќе ги видите резултатите и ефектите од нивното вежбање, нема да продолжите со старите лоши навики.

Џес и неговиот татко на почетокот само одеа брзо

Денес, џогирањето е нивна секојдневна рутина. Сега тие се среќни да излезат во јавноста и да ги покажат своите формирани тела.

Тие навистина поминале низ неверојатна трансформација

Се разбира, најголемата промена е новиот член на семејството во рацете на мајката на Џес. Сега има пет и сите се доволно здрави за да гледаат како детето расте.